Wij geloven in de kracht van mensen, iedereen moet de kans krijgen om zijn talenten zoveel mogelijk te ontplooien, dus ook mensen met een beperking.

De Klokke wil een inclusieve samenleving tot stand brengen
die een voelbaar verschil maakt voor volwassenen met een beperking.
Wij stimuleren ze in hun groei en bieden ze alle ruimte om op een actieve en kwalitatieve manier
deel te nemen aan het leven. Concreet doen we dat via woon- en dagondersteuning op maat
op verschillende plaatsen in de ruime regio van het Waasland.  

Wij bouwen aan een gemeenschap waar
zorg, integriteit en vriendschap hand in hand gaan. 
Wij geloven in de kracht van mensen en zijn ervan overtuigd
dat iedereen de kans moet krijgen om zijn talenten zoveel mogelijk te ontplooien,
dus ook mensen met een beperking. 

Inclusieve maatschappij vormgeven

Wonen, werken, plezier maken. De Klokke wil dat mensen met een beperking van het leven kunnen genieten zoals iedereen. Daarom laten wij ze maximaal deelnemen aan het dagelijkse leven.

Ze wonen zelfstandig, gaan aan de slag tot zelfs in het gewone arbeidscircuit, besteden hun vrije tijd aan sporten, muziek maken, tekenen en veel meer. Alles gebeurt op eigen ritme, volgens de eigen behoeftes, vaardigheden en mogelijkheden. En met de nodige zorg en ondersteuning, dat spreekt voor zich.

Verbondenheid creëren

De Klokke is toegankelijk en houdt de drempel graag laag. In een tijd waarin de samenleving naar binnen keert en almaar meer verdeeld geraakt, willen wij vooral verbinden. Wat we doen, wordt mogelijk gemaakt door een positieve beweging, die bewust streeft naar een groot samenhorigheidsgevoel.

Algemene Vergadering, Raad van Bestuur,
directie en personeelsleden, cliënten, vrijwilligers,
externe partners, het netwerk van de zorgvragers,
allemaal versterken ze elkaar in de ontwikkeling
van De Klokke als zorginstelling.

Langetermijndenken en ecologisch bewustzijn

Ecologie en duurzaamheid staan centraal in ons verhaal. Dat gaat van keuzes die de impact op het milieu beperken, tot de uitbouw van relaties op langere termijn. Onze nieuwbouw voldoet aan de strengste normen. Voedselverspilling wordt teruggedrongen. Bewoners wonen zo dicht mogelijk bij hun netwerk.

Mobiliteit wordt efficiënt georganiseerd en focust op het gebruik van elektrische fietsen en openbaar vervoer. De Klokke staat met beide voeten in de wereld van vandaag en voert dat bewustzijn door in elk aspect van zijn beleid.

ONS KLOKKE-TEAM

In De Klokke ben je in goede handen. Ons professionele team omringt je met de juiste zorg: aandachtsbegeleiders, huismoeders, een verpleegkundige, een ortho,… Zij werken onder het goedkeurend oog van een betrokken directie en een gedreven Raad van Bestuur.

Je kan ons direct aanspreken en wij kennen allemaal jouw naam. #wijzijndeklokke

Bekijk Team

Jaarverslag

Krijg inzicht in onze structuur en onze resultaten.

Jaarverslag 2023

Onze Diensten

Woonondersteuning

Weten welke woonvorm het best bij jou past? Alleen of in een leefgroep? Tijdelijk of permanent? We overlopen jouw vragen en noden en bekijken hoe De Klokke je kan helpen.

Dagondersteuning en begeleid werk

Weten welke dagbesteding het best bij jou past? Je talent gebruiken op de werkvloer? Wat doe je graag? Wat wil je leren? Hoe vaak wil je iets doen? We overlopen jouw vragen en interesse en bekijken hoe De Klokke je kan helpen.

Individuele begeleiding

Zit je met een bepaalde zorgvraag? Eén keer, enkele keren per week of onverwachts steun nodig? We kunnen bij jou langs komen en we bekijken samen hoe De Klokke je kan helpen.

Rechtstreeks Toegankelijke Hulp

Heb je heel af en toe hulp nodig? Wil je logeren in De Klokke? Kom je graag een dag per week naar de dagbesteding? Of kan je beperkt hulp aan huis gebruiken? De Klokke helpt je verder.
Woonondersteuning
De Klokke
Abingdonstraat 101
9100 Sint-Niklaas
Gerdapark 1-12
9100 Sint-Niklaas
Beveren, Sint-Niklaas, Temse, Tielrode
Studio's en appartementen in het Waasland tot Antwerpen linkeroever in samenwerking met gemeenten en huisvestingsmaatschappijen
Woonondersteuning
iets voor jou?
Vraag een gesprek aan
Dagbesteding
De Klokke
Schoolstraat 270B
9100 Sint-Niklaas
Pareinlaan 1
9120 Beveren
Moestuin
Lindenstraat
9100 Sint-Niklaas
Dagbesteding
iets voor jou?
Vraag een gesprek aan

Jouw steun is onmisbaar!